Iohannis: Reafirm determinarea de a deveni vicepremier şi ministru de Interne

14

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, şi-a reafirmat luni dorinţa de a fi desemnat vicepremier şi ministru de Interne, adăugând că va face toţi paşii pentru a fi în legalitate în legătură cu aceste funcţii, în condiţiile în care este şi primar al Sibiului.

„Vreau să reafirm determinarea mea de a deveni vicepremier şi ministru de Interne. Evident că voi face toţi paşii ceruţi de legile în vigoare pentru a fi în legalitate şi pentru a clarifica orice discuţie s-ar pune înainte să devin ministru şi vicepremier.
Eu voi face orice pas va fi nevoie pentru a fi în legalitate, îmi aparţine, îl voi face atunci când trebuie şi atunci îl voi anunţa”, a spus Iohannis într-o conferinţă de presă.

În ceea ce priveşte o eventuală demisie din funcţia de primar în contextul răspunsului Agenţiei de Integritate dat Guvernului privind încetarea funcţiei de ales local înainte de intrarea în Guvern, Iohannis a răspuns: „Evident că voi face tot ce trebuie pentru a fi în perfectă legalitate şi din punct de vedere al ANI”.

El a arătat că nu există soluţia autosuspendării din demnitatea de prima şi că nu s-a discutat despre alegeri parţiale în cazul primăriei Sibiului.

„Nu s-a discutat şi nu se va discuta. Este treaba Guvernului atunci când se va pune problema”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.

Klaus Iohannis a mai arătat că în şedinţa USL de luni s-a discutat despre posibilitatea ca el să fie vicepremier şi ministru al Finanţelor, dar că acest subiect s-a încheiat foarte repede.

„A fost o discuţie dacă este absolut obligatoriu să rămân vicepremier, ministrul Afacerilor Interne sau dacă ar fi oportun să fiu vicepremier, ministrul Finanţelor Publice. Noi, în PNL, am desemnat persoana care va fi ministrul Finanţelor Publice în România. Este colegul nostru Eugen Nicolăescu. Discuţia s-a încheiat foarte repede”, a arătat el.

De asemenea, el a subliniat că nu s-a discutat despre posibilitatea să ia locul unui membru al Guvernului.

„Nu a fost motiv de discuţie şi nu s-a discutat să iau locul cuiva. Aşa cum nu am venit în PNL să iau locul cuiva, nu merg nici în Guvern să iau locul cuiva, dar PNL a hotărât să fiu vicepremier, ceea ce voi fi, iar în acelaşi context, fiindcă am spus că voi fi, am observat că există o preocupare importantă în spaţiul public pentru ce voi fi eu în continuare, dacă voi fi ministru sau primar sau dacă voi fi şi una şi alta. Vreau să clarific că acest lucru este treaba mea şi nu am neapărat nevoie de sfaturi decât dacă le cer. Pe de altă parte, este clar că noi, de la PNL, nu vom merge niciunde să cerem o lege pentru un om şi nici nu am eu de gând, Klaus Iohannis, să intru într-o situaţie discutabilă”, a conchis el. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata