Iohannis: România are un potenţial enorm, dar, printre altele, corupţia ne ţine în loc

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, 22 ianuarie, că România are „un potențial enorm”, dar corupția, „printre altele”, ține țara în loc și reprezintă o amenințare la adresa securității naționale.

„Corupția e o amenințare la adresa securității naționale. Punct. (…) Eu elimin amenințările unde se pot elimina și în consecință voi încuraja foarte mult lupta anticorupție. (…) Eu îmi doresc ca la sfârșitul mandatului meu, când mă pregătesc să plec de aici, să putem afirma că în România mai există ici-colo câte un caz de corupție, dar a dispărut corupția aproape generalizată. Este un lucru pe care mi-l doresc și este un obiectiv pe care mi l-am pus. E clar că România are un potențial enorm, potențial de creștere, potențial de dezvoltare, oameni deștepți, oameni cu viziuni, dar printre altele corupția ne ține în loc. Concluzia: trebuie să scăpăm de corupție, dar în primul rând de corupți”, a spus Iohannis, la Realitatea TV.

El a afirmat că, în calitate de președinte, îi va încuraja întotdeauna pe cei care luptă împotriva corupției.

Legat de reforma clasei politice, șeful statului a arătat că partidele trebuie să se reformeze deoarece alegătorii au arătat că își doresc o altfel de politică.

„Partidele au înțeles, unii mai mult, alții mai puțin, că este nevoie de o reformă a clasei politice, o reformă a clasei politice se face în partide, începând din interiorul partidelor. Avem semne destul de bune”, a mai adăugat Klaus Iohannis. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata