Iohannis: Să ne amintim de iarna anului 89; să punem laolaltă imagini şi mărturii despre ce a însemnat căderea comunismului

Președintele ales, Klaus Iohannis, îi cheamă pe români, prin intermediul facebook, ca, la 25 de ani de când și-au câștigat dreptul la libertate, să caute în arhivele proprii și să pună „laolaltă imagini și mărturii despre ce a însemnat căderea comunismului și nașterea democrației românești”.

„Anul acesta se împlinește un sfert de veac de când poporul român și-a câștigat dreptul la libertate. Vă chem, așadar, să ne amintim împreună de iarna anului 1989 și de eroii neamului românesc. Căutând în arhive fotografii din acele zile ale eliberării noastre și folosind hashtag-ul #25deanidelibertate, să punem laolaltă imagini și mărturii despre ce a însemnat căderea comunismului și nașterea democrației românești! , afirmă, duminică, Iohannis, într-o postare pe pagina sa de facebook.

În cursul serii de duminică, președintele ales a postat un nou mesaj pe această temă în care consideră că „cea mai importantă lecție a lui Decembrie 1989 este că armele nu pot sfărâma niciodată conștiința oamenilor, iar valorile libertății și democrației trebuie apărate cu orice preț”.

„Vă chem să ne amintim împreună de acele zile, în care națiunea noastră și-a recâștigat libertatea și să ne afirmăm deschis admirația pentru eroismul tuturor celor care s-au opus dictaturii comuniste. Să ne amintim de eroii de la Timișoara, să prețuim astfel memoria lor și să veghem în continuare la sănătatea societății noastre”, se arată în mesajul postat de Iohannis, duminică seara, pe pagina sa de facebook.

Președintele ales, Klaus Iohannis, a anunțat recent că, pe 16 decembrie, va participa la ceremoniile organizate la Timișoara cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la Revoluție. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata