Iohannis să spună adevărul despre întâlnirea cu Băsescu, susţine premierul Ponta

Premierul Victor Ponta a susținut marți, 12 august, că liderul PNL, Klaus Iohannis, ar trebui să spună adevărul despre vizita pe care i-ar fi făcut-o președintelui Traian Băsescu la reședința de protocol.

„Eu nu cunosc ce întâlniri are dl Iohannis. Nu înțeleg de ce nu a zis: „Da, am avut!” Pentru că, vedeți, și aici începe să semene cu Traian Băsescu. Neagă niște lucruri evidente. M-am uitat și eu astăzi pe acele fotografii.

Chiar știu foarte bine și unde este Lac III, reședința dlui Băsescu, poarta aceea verde pe care intră mașina dlui Iohannis, știu foarte bine și unde este — în altă parte — reședința ambasadorului american, pentru că e Vila Dante, aceea pe care Guvernul a alocat-o. Poate a greșit drumul, poate a luat-o din greșeală, știți cum e: a vrut să se ducă în dreapta și a luat-o în stânga. Dar eu mai știu că acea poartă verde nu se deschide decât dacă ești invitat și dacă SPP-ul deschide poarta. Nu înțeleg de ce nu trebuia să nu spună adevărul. Nu-mi dau seama”, a comentat premierul, aflat într-o vizită în județul Constanța.

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a precizat marți că din 2008 nu a mai avut nicio întrevedere cu șeful statului și a catalogat ca fiind o manipulare informațiile publicate de postul Antena 3 cu privire la o întâlnire a sa cu Traian Băsescu.

‘În seara zilei de luni, 11 august, în jurul orei 22,40, postul de televiziune Antena 3 a prezentat o știre conform căreia eu aș fi mers în vizită la președintele Traian Băsescu, la vila sa de protocol. Ceea ce a făcut Antena 3 reprezintă o manipulare și nu are nicio legătură cu realitatea. În fotografiile prezentate de postul sus menționat apare mașina mea, în care mă aflam eu, dar acesta este singurul lucru adevărat’, a precizat Iohannis, într-un comunicat remis, marți.

El a adăugat că în acea zi nu a fost în vizită la șeful statului, ci a participat la un eveniment organizat de Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al SUA la București, la Vila Dante, reședință deținută de Ambasada Statelor Unite. De asemenea, liderul PNL a precizat faptul că la această manifestare nepublică, organizată cu ocazia încheierii mandatului în România a lui Butcher, au participat mai mulți diplomați de rang înalt din ambasade ale statelor occidentale.

‘Sunt surprins de difuzarea acestei informații total false potrivit căreia aș fi avut o întâlnire cu domnul președinte Traian Băsescu. Eu din 2008 nu am mai avut nicio întrevedere cu președintele’, a adăugat Iohannis. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata