Iohannis: Strămoşii mei au venit acum 850 de ani în Transilvania

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a vorbit miercuri la Adevărul Live despre istoria familiei sale, afirmând că strămoșii săi au venit în urmă cu 850 de ani în Transilvania.

„Strămoșii mei au venit acum 850 de ani în Transilvania, s-au așezat în zona Sibiului și de atunci tot acolo trăim. Nu am niciun strămoș care să fi venit din altă parte. Pentru țara noastră, totuși, 850 de ani e destul de mult, așa că pot să spun că sunt de aici.

Am documente scrise care atestă, de la 1500 încoace, că familia Iohannis a existat în zona Sibiului, mai exact în Cisnădie. Familia mea, indiferent cât mergem în urmă, a fost de condiție medie. Nici bogați, dar nici săraci lipiți pământului”, a spus Iohannis.

Acesta a adăugat că în familia sa este primul care are o căsătorie mixtă, soția sa, Carmen, fiind româncă.

De asemenea, președintele PNL a mărturisit că niciodată nu și-a dorit să plece din România, nici măcar atunci când, după Revoluție, foarte mulți etnici germani au ales să plece în Germania.

„Etnicii germani din România, prin anii ’70, au început să manifeste dorința de a pleca din România. Eu atunci eram în liceu și nu am vrut să plec. Majoritatea colegilor mei de liceu au spus că ei vor să plece în Germania.

Eu am făcut notă discordantă și atunci. După Revoluție, majoritatea etnicilor germani au dorit în continuare să plece, doar că au avut porțile deschise și au plecat. Eu nu am vrut niciodată să plec din România”, a conchis acesta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata