Iohannis: Trebuie să reaşezăm educaţia şi cultura la locul potrivit

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la întâlnirea cu studenții români bursieri din Italia, că educația și cultura trebuie reașezate la locul potrivit în ierarhia lucrurilor care contează pentru succesul unui individ și al unei societăți.

Trebuie să reașezăm educația și cultura la locul potrivit în ierarhia lucrurilor care contează pentru succesul unui individ și al unei societăți. Fără o asemenea schimbare de abordare, mai facem mâine o lege, cum s-au mai făcut atâtea, care nu duce la niciun rezultat. Mai adoptăm câte o măsură de conjunctură, care mai mult încurcă lucrurile, mai semnăm un pact pe care nu-l respectă nimeni. Vreau să scoatem la suprafață excelența, munca asiduă și determinarea, să le prețuim, să punem în lumina reflectoarelor și pe cei care le întruchipează”, a arătat Iohannis.

El a precizat că întâlnirea cu studenții români are o încărcătură simbolică importantă, punctând că Accademia di Romania este o instituție prestigioasă și o punte de legătură între cultura românească și cea italiană.

„Fie că sunteți bursierii ”Vasile Pârvan”, Erasmus sau beneficiarii altor burse de studiu, prin formarea dumneavoastră academică și profesională, sunteți pe cale să deveniți viitoare elite ale României. Știu că numărul românilor aflați la studii în Italia este extrem de ridicat, iar prin întâlnirea cu dumneavoastră doresc să le transmit tuturor studenților români un mesaj de încurajare și apreciere. Eu cred în forța pe care educația și cultura o au pentru dezvoltarea unei societăți și viitorul unei națiuni”, a mai arătat șeful statului.

Potrivit președintelui, reformarea educației este necesară.

„Acest proces începe de la recâștigarea respectului în societate pentru tot ce înseamnă educație și cultură. De la înțelegerea faptului că acestea sunt motoare ale dezvoltării, că ele duc societatea înainte, că de aici ne extragem modele”, a completat Iohannis. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata