Ion Ţiriac, cel mai bogat fost sportiv din lume

World Record Academy (Academia Recordurilor Mondiale) a recunoscut și publicat miercuri pe site-ul oficial, worldrecordacademy.com, recordul realizat de Ion Țiriac, considerat drept cel mai bogat fost sportiv de perfomanță din lume.

Ion Țiriac, în vârstă de 75 ani, om de afaceri și fost jucător profesionist de tenis, care a practicat și hocheiul, are o avere estimată la 2 miliarde de dolari, dublu față de cea a fostului mare baschetbalist american Michael Jordan, potrivit Celebrity Networth.

Românul a câștigat pe parcursul carierei de tenisman 294 de meciuri la dublu, cucerind 22 de titluri, precum și 167 de partide la simplu. El a disputat ca jucător două finale de Cupa Davis cu echipa României și a cucerit medaliile de aur, la simplu și la dublu, cu ocazia Jocurilor Mondiale Universitare de la Budapesta, din anul 1965.

Ion Țiriac patronează în prezent turneele Mutua Open de la Madrid și BRD Năstase Țiriac Trophy de la București, iar anul trecut a fost inclus în panteonul gloriilor tenisului, „Hall of Fame”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata