IPJ şi Corpul de Control al Prefecturii cercetează felul în care primarul de Pungeşti a obţinut terenul concesionat Chevron

Reprezentanţii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui şi cei ai Corpului de Control al Prefecturii efectuează cercetări pentru a stabili cum a intrat în posesia terenului concesionat firmei americane Chevron, primarul comunei Pungeşti, Mircia Vlasă.

Organele de anchetă suspectează că ar fi vorba despre un schimb de terenuri între comunele Pungeşti şi Ivăneşti, care nu a mai ajuns în atenţia Comisiei Judeţene de Fond Funciar.

‘La IPJ Vaslui a fost primită o sesizare, depusă de un cetăţean din comuna Pungeşti la Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Iaşi, prin care acesta solicita efectuarea de cercetări cu privire la legalitatea tansferului de proprietate pentru o suprafaţă de teren din comuna Pungeşti. În consecinţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată’, a declarat marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

În acest caz a fost solicitat şi sprijinul Corpului de Control al Prefecturii Vaslui.

‘În prezent, se efectuează un control de specialitate asupra activităţii desfăşurate de Comisiile Locale de Fond Funciar Ivăneşti şi Pungeşti, judeţul Vaslui, pentru a se constata modalitatea de emitere a titlurilor de proprietate şi punerea în posesie a terenurilor pe raza celor două Comisii Locale de Fond Funciar’, a declarat prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga.

Mai mulţi cetăţeni din comuna vasluiană Pungeşti au depus, în noimebrie, la DNA, o plângere împotriva primarului Mircia Vlasă, în care îl acuză că ar fi intrat ilegal în posesia unui teren situat pe teritoriul comunei, după ce ar fi aflat că Chevron intenţionează să amplaseze sonde de explorare a gazelor de şist pe respectiva suprafaţă (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. georgiana spune

    Vreu sa lasati oamenii sa-si vada de viata lor ,sa-si lucreze pamantul si sa traiasca linistiti. Nu vreu sa distrugeti si sa vindeti tot. sa lasati oamenii fara nimic si pe un pamant otravit. Chiar vreti sa va dam si viata?
    Fara Gaze de sist!. Localnicii nu au nici o vina de promisiunile facute de conducatori.
    Pentru pamantul sfant s-au jertfit alti conducatori , nu au vandut tot. S-au gandit si la urmasii urmasilor tuturor , nu doar la progeniturile lor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata