IPS Teofan: Dumnezeu şi familia trebuie să fie cuvinte fundamentale pentru poporul român

Dumnezeu şi familia sunt cele două cuvinte fundamentale care trebuie să caracterizeze poporul român, a declarat Înalt Preasfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, la manifestările de la Iaşi prilejuite de împlinirea a 155 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească.

‘Am rostit o scurtă rugăciune în această zi binecuvântată. Rugăciunea rostită se aşează ca o nădejde că ceea ce s-a împlinit acum 155 se întăreşte, se menţine şi se adânceşte. 24 ianuarie este zi de aniversare, de conştientizare.

Această dublă faţetă, ca ea să se împlinească, putem fi ajutaţi de două cuvinte pe care măritul domn Alexandru Ioan Cuza le-a rostit, cuvinte rostite de câteva ori înainte de ceremonia aceasta. Dumnezeul părinţilor noştri a fost cu ţara, a fost cu noi. Acolo unde nu este familie, nu este societate şi fără societate nu poate fi naţiune, spunea măritul domn.

Dumnezeu şi familia, aceste două cuvinte rostite pot fi împlinite dacă românul de astăzi şi românul de mâine încearcă să înţeleagă că sunt fundamentale‘, a spus în cuvântul său ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

La manifestările prilejuite de împlinirea a 155 ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească este prezent preşedintele Senatului, Crin Antonescu, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Apărării, Mircea Duşa, ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, ministrul Mediului, Rovana Plumb, oameni politici şi reprezentanţi ai administraţiilor judeţene din Moldova(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata