Irina Radu, noul preşedinte al SRTv

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a admis, la 10 mai, cu 304 voturi „pentru” şi opt „împotrivă” propunerea de numire a Irinei Radu în funcţia de preşedinte – director general al SRTv.

Ea a susţinut în faţa comisiilor de specialitate că TVR a câştigat un proces cu o companie internaţională de distribuţie de film, salvând astfel peste 4 milioane de dolari pentru televiziunea naţională.

Pe de altă parte, Irina Radu a subliniat că va încerca să-i convingă pe colegii săi din Consiliul de Administraţie că „acea poveste cu insolvenţa este doar o poveste”.

Comisiile pentru cultură ale Parlamentului au decis luni să le audieze atât pe Monica Ghiurco, cât şi pe Irina Radu pentru funcţia de preşedinte — director general al SRTv, chiar dacă CA al TVR a recomandat-o pe Ghiurco pentru această calitate. Ghiurco a fost avizată negativ de Comisiile de specialitate.

***

Irina Radu este licenţiată în Litere şi a urmat mai multe cursuri de specializare: Managementul relaţiilor cu clienţii şi cumpărătorii, Managementul Resurselor Umane, Management general, la Open University Business School; Jurnalism şi Comunicare, la California State University; Jurnalism, la Fundaţia Britanică Thomson.

Potrivit site-ului tvr.ro, Irina Radu are o lungă experienţă la TVR, fiind, pe rând, redactor-prezentator la TVR Iaşi, producător şi prezentator al Jurnalului TVR, redactor-şef la Știri, realizator de emisiuni.

Din 2013, ocupă funcţia de coordonator cu atribuţii de director la Direcţia Programe, la TVR.

În 2004, a devenit director al canalului TVR1. A mai fost director interimar al canalului TVR 2 pentru o scurtă perioadă, director Evenimente Speciale, redactor-şef al Redacţiei Copii-Tineret.

A mai fost producător general al Festivalului Cerbul de Aur (2000 şi 2001), iar în 2003, 2004 şi 2005 a fost directorul festivalului.

În intervalul 1998-2002, a fost şi membru în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române.

A obţinut premiul APTR pentru emisiunea „Culise”, în 2000, şi pentru Festivalul Cerbul de Aur, în 2003. În 2001, a primit premiul World Vision pentru reportaj. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata