Isărescu: Cred că trecerea la euro va necesita implicarea cercetării economice

Trecerea la euro cred că va necesita implicarea cercetării economice pentru că procesul are implicaţii în întreaga societate, a declarat miercuri, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

„Trecerea la euro cred că va necesita din nou, ca şi în alte momente ale istoriei noastre postdecembriste, implicarea cercetării economice. Aici este vorba despre ramificaţii multiple care se duc în toată societatea. Mintea şi psihologia omului este complicată aşa cum este şi psihologia socială. Nu pot să intru prea mult în subiectul acesta pentru că nu am timpul necesar, dar pot să fac promisiunea că voi dezvolta subiectul apropo de faptul că România în momentul în care intră în zona euro nu poate să intre numai cu Bucureştiul şi că nu este chiar întâmplător faptul că, dacă luăm cele 10 ţări postcomuniste, au intrat în zona euro cele mici”, a precizat Mugur Isărescu, în cadrul unei dezbateri organizate cu ocazia lansării cărţii „Răzbunarea trecutului. Capitalismul în primele cinci luni postdecembriste”, având ca autori pe Marin Dinu şi Teodor Brateş.

Guvernatorul a precizat că, în acest caz, se pune întrebarea cum de au intrat în zona euro numai ţările mici, iar cele mari precum Polonia, Ungaria sau România nu au intrat şi că una dintre explicaţii este că într-o ţară de dimensiuni mai mici omogenizarea societăţii fie că există fie că se produce mai repede. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Gigel spune

    BNR a fost , este si nu va mai fi dusmanul economiei romanesti . Dupa aderarea la euro , vor ramane o ghereta cu doi pznici .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata