Isărescu: Economia românească este stabilă la nivel macro, dar avem probleme micro, mari, mari de tot

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, consideră că este necesară o poziție comună pentru a se ieși din dezbaterea electorală și a subliniat că economia românească este stabilă la nivel macro, dar la nivel micro sunt probleme mari.

‘Poate ne ajutăm reciproc să ieșim din dezbaterea electorală. În economia românească este macrostabilitate. Am îndeplinit toate criteriile de la Maastrict. Nu avem nevoie de confuzie. Problema este să menținem aceste criterii. Important este să păstrăm reperele. Economia românească este stabilă la nivel macro, dar avem probleme micro, mari, mari de tot’, a spus Isărescu, în Conferința anuală a Asociației Analiștilor Financiar — Bancari din România (AAFBR) cu tema ‘Economia românească între macrostabilitate și microtensiuni’.

Acesta a menționat insolvența ca fiind una dintre problemele majore la nivel macroeconomic.

‘Insolvența este o problemă. Să închizi o firmă și apoi să deschizi alta … Acum, cu zeci de indicatori financiari, avem firme care se închid și nu-și plătesc datoriile. Trebuie să fim atenți la ce se întâmplă. Cum spune reclama de la televizor, călătoria continuă, mai avem multe de descoperit’, a subliniat guvernatorul BNR.

Dezbaterile au ca subiecte poziționarea României în contextul central și est-european la 25 de ani de la căderea comunismului, posibilitatea accelerării creșterii economice într-un mod sustenabil pe modelul economic existent, scăderea finanțării externe și creșterea capitalului autohton. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata