Italia scoate la licitaţie „cea mai bântuită insulă din lume”

Italia scoate la licitație o insulă din apropierea Veneției, considerată unul dintre locurile cele mai bântuite de pe pământ, pentru a-și plăti datoria publică și a face pe placul orientărilor bugetare ale Uniunii Europene, relatează revista TIME.

De ce ar trebui să vă fie, deci, frică de insula veneţiană Poveglia? Pentru început, este un loc pustiu, chiar dacă insula este frumoasă și incredibil de aproape de Veneţia, unul dintre cele mai vizitate orașe din lume. Mai precis la 10 minute distanţă de Piaţa San Marco.

Istoria sordidă a Povegliei servește însă drept explicaţie pentru motivul pentru care nimeni nu vrea să pună piciorul acolo. Insula, cu o suprafaţă de circa 7 hectare, a devenit locul unde au fost abandonaţi europenii care mureau de ciumă și, potrivit legendelor locale, fantomele acestora încă bântuie locul.

Lucrurile au luat însă o turnură pozitivă pentru insulă atunci când, în 1992, aici a fost înfiinţat un spital pentru bătrâni, deși zvonurile au susţinut că, de fapt, acesta ar fi fost doar o acoperire pentru o instituţie pentru cei cu probleme mintale. De asemenea, potrivit zvonurilor, aici s-ar fi efectuat lobotomii în caz de necesitate, iar un doctor s-ar fi sinucis aruncându-se din turnul spitalului — fără îndoială, un efect secundar al faptului că era bântuit de pacienţii pe care îi mutilase.

Alte lucruri interesante despre Poveglia: există un proverb local, care susţine că „Atunci când moare un om rău, el se trezește în Poveglia”, dar și zvonuri că solul este alcătuit în proporţie de 50% din cenușă umană sau că un moderator TV american a devenit posedat în timpul unei vizite recente pe insulă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata