Iulian Herţanu, parte a unui grup infracţional; a acţionat pentru câştigarea frauduloasă a contractului de canalizare în Comarnic

Cumnatul premierului, Iulian Herțanu, ar fi cercetat pentru că împreună cu alte persoane ar fi constituit un grup infracțional, care a acționat în vederea câștigării frauduloase a contractului de extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic, au declarat, marți,  surse judiciare.

Aceleași surse au precizat că din grup fac parte Iulian Herțanu — administrator de drept și începând cu data de 25 aprilie 2014 administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al SC CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroești, jud. Ilfov, Vladimir Răzvan Ciorbă, administrator/asociat la mai multe firme, printre care și SC CVR Asfalt Construct Group SRL, dar și Mihail Marian Coman — administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploiești și angajat al SC Hidro Prahova SA în calitate de consilier al directorului general din data de 24 mai 2012.

Potrivit surselor citate, aceștia au constituit un grup infracțional ”pentru a acționa în vederea câștigării frauduloase a contractului de lucrări având ca obiect ‘Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic’ — contract semnat la data de 13 ianuarie 2012 între Asocierea SC Grossman Engineering Group SRL — SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL și SC Hidro Prahova SA Ploiești ( C.L.6 ), contract finanțat în mare parte din fonduri provenite de la Uniunea Europeană, respectiv pentru însușirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanțare europeană, și sustragerea de la plata contribuțiilor datorate către stat, prin evidențierea unor cheltuieli nereale sau operațiuni fictive în documentele societăților pe care le-au controlat”.

La grupul infracțional astfel constituit a aderat, prin numirea ca administrator al SC Grossman Engineering Group SRL începând cu data de 25 aprilie 2014, și Liviu Munteanu, au arătat sursele citate.

Procurorii DNA efectuează marți dimineață percheziții în 14 locații, majoritatea situate în municipiile București și Ploiești, la sedii de societăți comerciale ori domicilii ale unor persoane. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata