Jackie Chan va îmbrăca o ie tradiţională la deschiderea Zilelor Filmului Chinezesc din România

Actorul Jackie Chan va îmbrăca o ie tradițională, pe 11 septembrie, la evenimentul de inaugurare a Zilelor Filmului Chinezesc din România de anul acesta, care va avea loc la Grand Cinema&More din Băneasa Shopping City, informează un comunicat al organizatorilor, Casa Româno-Chineză.

În urma propunerii pe care Casa Româno Chineză i-a făcut-o lui Jackie Chan de a deveni ambasador onorific cultural, actorul a acceptat să poarte o ie românească pe care să o promoveze și în alte țări din lume ca o haină a identității noastre naționale.

„Poporul român se identifică, printre altele, și poate în cel mai autentic mod, prin portul său popular, cu precădere prin cea mai reprezentativă și cea mai marcată de simboluri piesă a sa, de cel puțin 2000 de ani încoace: ia.

În același timp, China are una dintre cele mai vechi civilizații din lume, compusă din state și culturi datând mai mult de șase milenii. De aceea, consider că Jackie Chan va fi cel mai bun promotor al tradițiilor și obiceiurilor românești, atât în China, cât și în restul lumii, în calitate de ambasador UNICEF”, a declarat directorul Casei Româno-Chineze, Ecaterina Vanea.

Împreună cu Jackie Chan va sosi în România și actrița Ziyi Zhang, cunoscută pentru rolul din „Tigru și Dragon” și pentru rolul principal din filmul „Memoriile unei gheișe”. La rândul ei, actrița va fi numită de către Casa Româno Chineză ambasador onorific cultural al relațiilor dintre China și România și va purta și ea o ie tradițională la evenimentul de lansare a Zilelor Filmului Chinezesc.

Ziyi Zhang este și protagonista feminină a filmului „The Grandmaster”, unul dintre cele cinci filme ce vor fi difuzate în cadrul Zilelor Filmului Chinezesc.

Una dintre cele mai apreciate actrițe din acest moment în China, Ziyi Zhang a avut prima sa apariție într-un film american în 2001, în pelicula „Ora de vârf/ Rush Hour”, unde a jucat chiar alături de Jackie Chan. După acest moment, a devenit din ce în ce mai cunoscută, a făcut parte, în 2006, din juriul Festivalului de la Cannes și s-a implicat de-a lungul timpului în acțiuni filantropice, fiind una dintre ambasadoarele Jocurilor Paralimpice, alături de Nadia Comăneci.

Evenimentul ‘Zilele Filmului Chinezesc în România’ este organizat de Casa Româno-Chineză și Ministerul Culturii în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze din România și Administrația de Stat pentru Presă, Publicații, Radio, Film și Televiziune din China, în perioada 11-22 septembrie, în București, Craiova și Arad. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: wikipedia.org


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata