Japonia: 18.800 de euro pentru doi pepeni galbeni

Doi pepeni galbeni produşi în localitatea Yubari din nordul Japoniei au fost vânduţi vineri pentru preţul record de 2,5 milioane yeni (18.800 de euro), la prima licitaţie organizată în acest an, transmite agenţia Kyodo.

Este vorba de un preţ mai mare cu 900.000 de yeni decât cel înregistrat anul trecut, 12.000 de euro, şi totodată egalează recordul istoric stabilit în 2008.

‘Sper că pepenii vor stimula interesul oamenilor în produsele din Hokkaido’, a declarat Kenichiro Namerikawa, preşedintele unei companii de distribuţie de alimente care a cumpărat cei doi pepeni.

Licitaţia a fost organizată în piaţa centrală din metropola Sapporo, din insula Hokkaido, unde se află fostul oraş minier Yubari, care a dat numele acestei mărci de cantalup, cea mai prestigioasă din Japonia.

Preţul pepenilor Yubari, consideraţi produs de lux şi vânduţi în ambalaje speciale, rămâne însă unul excepţional.

Acest tip de pepene are un gust iute şi este obţinut în urma unor mutaţii. Hibrizii sunt crescuţi doar în serele din Yubari, în insula Hokkaido, din Japonia. Preţul unui desert care are la bază acest fruct poate varia între 50 şi 100 de dolari.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata