Japonia a început o campanie antipiraterie împotriva a 300 de site-uri internet

Guvernul japonez împreună cu producătorii de benzi desenate și desene animate au început miercuri, 30 iulie, o campanie antipiraterie cerând unui număr de aproximativ 300 de operatori de site-uri pirat să șteargă în următoarele cinci luni conținuturile care au încălcat dreptul de proprietate, informează agenția niponă Kyodo.

Proiectul, vizând impunerea legii în domeniul pirateriei, are drept țintă circa 580 de benzi desenate și elemente de animație care au fost copiate ilegal.

Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei din Japonia a menționat că, în cazul în care operatorii nu răspund solicitării de a șterge informațiile piratate, se va recurge la măsuri legale.

Site-urile vizate sunt situate în mai multe țări, incluzând China și Coreea de Sud, precizează Kyodo.

Un sondaj realizat de guvern în 2012 a arătat că pierderile financiare produse de piraterie industriilor japoneze în patru mari orașe din China — Beijing, Shanghai, Guangzhou și Chongqing — sunt estimate la aproximativ 560 de miliarde de yeni în fiecare an.

Într-o încercare de eradicare a pirateriei, inițiatorii acțiunii au lansat, de asemenea, un site care oferă link-uri spre conținuturi de benzi desenate și filme de animație japoneze populare în străinătate. În prezent, site-ul oferă link-uri către aproximativ 220 de produse și numărul va crește pe parcurs. URL-ul site-ului este . (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata