Japonia: Confortul în transportul în comun cuprinde băi calde la picioare şi bere la discreţie – VIDEO

Pentru a trece cu bine de căldura estivală, japonezii au în transporturi două modalități de relaxare: băile calde și berea. De la jumătatea lunii iulie, cei care călătoresc cu shinkansen (trenul japonez de mare viteză) pot face băi calde la picioare pe ruta Yamagata – Fukushima din nordul țării, relatează duminică 20minutes.fr.

Trenul special amenajat pentru destindere se numește ‘toreiyu’ (contracție a termenilor englez ‘train’, francez ‘soleil’ și japonez ‘yu’, care înseamnă ‘apă caldă’ sau ‘baie caldă’).

La celălalt capăt al țării, pasagerii care călătoresc cu tramvaiul în orașul Nagasaki (vestul Japoniei) sunt invitați să se răcorească în timpul călătoriei. De peste 20 de ani, compania de tramvaie private a orașului organizează în fiecare vară operațiunea ‘bere la bord’, în cadrul căreia pasagerii au la dispoziție bere. Un vagon special amenajat, cu mese la ferestre, circulă o dată pe zi.

În timp ce privesc peisajele urbane din Nagasaki, clienții pot bea timp de 90 de minute, cât durează drumul, bere de 3.000 de yeni (21 euro). Inițiativa se bucură de atâta succes, încât compania a revăzut calendarul, propunând sistemul de la începutul lui iulie până la jumătatea lunii septembrie.

Deocamdată s-au făcut rezervări 100%, așa încât doritorii care speră să bea bere în mișcare trebuie să se înscrie pe o listă de așteptare, încheie 20minutes.fr. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata