Japonia permite utilizarea de smartphone-uri în avion, inclusiv în timpul decolării sau aterizării

Utilizarea de smartphone-uri, tablete și alte aparate electronice este permisă de luni la bordul unor avioane în Japonia, inclusiv în fazele de decolare și aterizare în anumite condiții, a anunțat Ministerul Transporturilor, relatează AFP.

De acum nu mai este necesar să se închidă mobilul la decolare și aterizare dacă acesta dispune de funcția ‘modul avion’ care întrerupe transmisia. Totodată, cu excepția unor norme diferite ale companiilor, de acum se pot utiliza în orice moment aparate foto și alte produse electronice care nu emit unde.

Pentru telefoanele mobile vechi care nu dispun de funcția ‘modul avion’, oprirea acestora este necesară pe toată durata zborului. Nu va mai fi în schimb necesar să se aștepte ca avionul să fie la locul de debarcare pentru a putea porni telefonul. Acest lucru va fi posibil chiar de la aterizare.

În toate cazurile, comunicațiile vocale rămân interzise deoarece îi deranjează pe ceilalți pasageri. Japonezii sunt obișnuiți cu aceste restricții și le respectă, aceste reguli fiind impuse și în călătoriile cu trenul, metroul, autobuzele și alte mijloace de transport în comun. Această decizie survine după norme similare adoptate în SUA și UE. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata