Japonia: Serviciile de pensii, ţinta unui atac cibernetic; furt de date din 1,25 de milioane de conturi

Corpul serviciilor de pensii din Japonia a anunțat luni, 1 iunie, ca a fost victima unui atac cibernetic, în urma căruia au fost sustrase date cu caracter personal din aproximativ 1,25 milioane de conturi, informează AFP.

Atacul, descoperit joi, s-a propagat după deschiderea de către un angajat a unui e-mail virusat, a indicat președintele acestei structuri Toichiro Mizushima, la o conferință de presă.

„Am contactat poliția pentru a investiga în legătură cu acest subiect”, a spus el, cerându-și scuze pentru incident.

Datele vizate de atacul cibernetic includ nume, adrese, data de naștere și numere de conturi. Cu toate acestea, sistemul central care conține informații financiare și istoricul profesional al pensionarilor nu a fost afectat.

Computerul în cauza a fost izolat și accesul la internet a fost tăiat ca măsura de precauție, au mai indicat autoritățile nipone.

Numerele conturilor afectate vor fi modificate și s-a decis ca măsurile de securitate informatică să fie consolidate, în urma unei anchete interne.

Sistemul public de pensii japonez a trebuit să se reformeze după un imens scandal în 2007, când guvernul a recunoscut pierderea a circa 50 de milioane de dosare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata