JO Soci 2014: Un accident la antrenamente a scos echipajul românesc de sanie dublu din cursa olimpică

Echipajul masculin de sanie dublu a României, format din Radu Nicolae Şovaială (pilot) şi Alexandru Teodorescu (copilot) s-a răsturnat în timpul primei manşe de pregătiri din preziua competiţiei olimpice, iar sania a fost avariată.

În ciuda faptului că reprezentanţii noştri s-au prezentat cu sania de rezervă, directorul competiţiei nu a permis înscrierea echipajului României în întrecerea olimpică programată a avea loc miercuri, 12 februarie, anunţă COSR. Oficialii au invocat noile măsuri de siguranţă impuse după Jocurile Olimpice de la Vancouver, din 2010, când tot înainte de finalul primei curse de acomodare cu pista, georgianul Nodar Kumaritaşvili, în vârstă de 21 de ani, a zburat în afara spaţiului de competiţie, accidentul soldându-se cu moartea sportivului, precizează forul olimpic român.

Echipajul Şovăială – Teodorescu a fost cooptat în Echipa Olimpică a României în locul tandemului Paul Ifrim (pilot) şi Andrei Anghel (copilot) obligat să se retragă din cauza accidentării pilotului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata