Jocul Tetris a împlinit 30 de ani

Celebrul joc Tetris, considerat de unii drept cel mai bun joc video de până acum, împlinește, în data de 6 iunie, 30 de ani de existență, iar viitorul său pare a fi mai luminos decât trecutul, scrie vineri metronews.fr.

Conceput de rusul Alexei Pajitnov, acest puzzle este unul din cele mai populare create vreodată. Vândut în pese 170 de milioane de copii, pe mai mult de 30 de platforme, jocul a fost descărcat în ultimii 14 ani de circa 425 milioane de ori pe telefoane mobile. Aceste cifre dovedesc succesul înregistrat la un public mult mai larg decât cel al fanilor jocurilor video, precum și o mare capacitate de adaptare la diferite platforme.

Tetris este strâns legat de modelul Gameboy al companiei Nintendo, care l-a popularizat în 1989, oferind jocul cu noua sa consolă mobilă. De atunci, jocul a apărut în sute de produse derivate.

Administrată de Tetris Company, fondată în 1996 de Henk Rogers și de Alexei Pajitnov, marca se regăsește în jocuri de societate, pe căni, ceasuri, etc. Aceeași firmă are grijă ca versiunile apărute pe noile platforme să respecte spiritul original al jocului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata