Joe Biden: În acest sistem în care trăim avem nevoie de minţi sclipitoare

Șefi de stat, înalți responsabili guvernamentali, antreprenori internaționali, oameni de afaceri, donatori de fonduri și investitori, precum și tineri antreprenori s-au reunit timp de două zile, 20 și 21 noiembrie, la Marrakech, la a V-a ediție a Summitului Global al Antreprenoriatului, având ca temă „Exploatarea puterii tehnologiei, în favoarea inovației și a antreprenoriatului”.

Deschiderea summit-ului, organizat sub patronajul regelui Mohammed VI al Regatului Maroc, a fost făcută de vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, care a adus în discuție problematica mondială actuală, făcând o serie de referiri la lipsa acută de locuri de muncă în rândul tinerilor, corupție, sărăcie, foamete, terorism, și care este calea de urmat în aceste probleme.

„În acest sistem în care trăim și care nu este în totalitate corupt, avem nevoie de minți sclipitoare. Nu contează ce se întâmplă în jurul nostru, ci este foarte important ce găsim în mintea noastră. Din ce în ce mai mulți tineri investesc și au idei competitive. Să fim lângă ei și să-i sprijinim, pentru că ei sunt viitorul”, a declarat Joe Biden.

Reprezentanții statelor participante au subliniat rolul competiției în lumea actuală și au încurajat rolul din ce în ce mai vizibil al femeilor în domeniul antreprenorial. Discuțiile au continuat pe tema diferenței de nivel social. Vorbitorii au atras atenția asupra faptului că inovația nu trebuie să fie exclusiv privilegiul societăților bogate. Antreprenorii trebuie să-și îndrepte atenția în special către consumatorii cu venituri mici și mijlocii, oferindu-le servicii și produse profitabile, fără a fi însă costisitoare, și care să țină seama de nevoile lor.

Această manifestare, inițiată în 2009 de către președintele american Barack Obama, are ca scop principal reunirea oamenilor de afaceri americani cu omologii lor internaționali, în special din lumea musulmană, pentru a identifica oportunități de afaceri, a stimula spiritul întreprinzător, a încuraja inovația și a ameliora climatul de afaceri pentru investiții, cât și promovarea unei creșteri durabile pentru crearea de locuri de muncă.

„Organizarea în Maroc a celei de-a V-a ediții a summitului Global al Antreprenoriatului a fost stabilită la cel mai înalt nivel de către Majestatea Sa Regele Mohammed VI și președintele Barack Obama, cu ocazia vizitei regale în Statele Unite ale Americii, în noiembrie 2013. Cei doi șefi de stat au subliniat cu ocazia acestei vizite, importanța acestui summit pentru promovarea oportunităților economice pe scară largă în regiune, în particular pentru tineri și pentru femeile antreprenori”, menționau reprezentanții ambasadei Maroc la București, într-un comunicat remis la începutul lunii trecute. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata