JPMorgan şi-a menţinut titlul de cea mai mare bancă de investiţii din lume

JPMorgan Chase și-a păstrat poziția de cea mai mare bancă de investiții din lume în primele nouă luni din acest an, în condițiile în care a realizat venituri de 17,1 miliarde de dolari, conform unui studiu publicat vineri, 5 decembrie, de compania de consultanță Coalition, transmite Reuters.

Pe locurile următoare se află Goldman Sachs, Deutsche Bank, Citigroup și Bank of America Merrill Lynch.

Majoritatea băncilor de investiții s-a confruntat în ultimele luni cu diminuarea veniturilor din cauza ratelor scăzute ale dobânzilor și a reglementărilor mai dure privind capitalul. În perioada ianuarie-septembrie 2014, veniturile totale ale băncilor de investiții au scăzut cu 6% comparativ cu primele nouă luni din 2013.

Coalition a precizat că, în primele nouă luni ale acestui an, JPMorgan și Citi au realizat venituri de aproximativ 8,9 miliarde de dolari în sectorul FICC (venituri fixe, tranzacții valutare și tranzacțiile cu materii prime).

La categoria equities, pe primul loc se află Morgan Stanley (care a raportat venituri de 4,5 miliarde de dolari în creștere cu 15% față de perioada ianuarie-septembrie 2013), urmată de JPMorgan și Goldman.

Studiul Coalition analizează performanțele înregistrate de cele mai mari bănci de investiții din lume: Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley și UBS.

Din 2010, când a început publicarea studiului Coalition, grupul american JPMorgan Chase s-a clasat pe primul loc în topul principalelor bănci de investiții din lume. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata