Jucan: Este momentul ca CNA să funcţioneze în interesul românilor

Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), a declarat, miercuri, 20 august, că instituția pe care o reprezintă ar trebui să funcționeze în interesul românilor.

„Este vorba de un gest simbolic, vrem să-i transmitem președintelui Consiliului și celorlalți membri că este momentul ca această instituție să nu mai deservească puteri politice, să se reseteze și să funcționeze în folosul românilor”, a declarat presei Jucan, prezent în mijlocul a aproximativ 30 de persoane venite în fața CNA pentru a-l susține în demersul său.

Valentin Jucan a împărțit celor prezenți prelungitoare și becuri pe care erau lipite etichete pe care stătea scris: „Astăzi, puțini sau mulți vom cere o schimbare. CNA trebuie să funcționeze în interesul românilor. CNA-ul doarme și Laurei Georgescu îi place tot mai mult să ne lase în pană de curent. Vino cu un bec, cu un cablu, cu o priză, cu orice crezi că îi poți oferi Laurei Georgescu pentru a nu mai lăsa CNA-ul în pană de curent de fiecare dată când vrea să facă un abuz. Sau, pur și simplu, vino alături de noi să-i cerem demisia”.

„Am venit s-o dau jos pe Laura Georgescu”, a declarat  criticul și colecționarul de artă Pavel Șușară, prezent printre participanții la protest.

El a spus că a venit să participe „alături de toți cei care se simt jigniți și își simt inteligența ofensată de ceea ce se întâmplă la CNA”.

„Oamenii pe care îi creditam cu o prezență onestă în spațiul public, proveniți din medii foarte importante ale comunicării — cum e Radu Călin Cristea, de pildă, care vine de la Europa Liberă, Christian Mititelu, de la BBC, Răsvan Popescu, iarăși de la BBC—, care au devenit apărători pe față ai infracțiunii mediatice fără niciun fel de camuflaj, măcar așa de ochii lumii să salveze cel puțin o aparență de neutralitate„, consideră Șușară.

În opinia criticului, „Laura Georgescu este o ființă absolut de neimaginat în spațiul public (…), afiliată aproape în mod abject la o politică militantă, o PSD-istă fără niciun fel de rezervă”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata