Judecătorul Mustaţă, despre cazul Voiculescu: ”Tu nu poţi să-i faci la dosarul ăla vânt?” / ”Păi asta şi fac!”

Judecătorul Stan Mustață de la Curtea de Apel București dorea „să scape” de dosarul în care Dan Voiculescu este judecat pentru privatizarea frauduloasă a ICA, deoarece magistratul nu dorea să se afle în atenția presei și a opiniei publice.

În rechizitoriul DNA, prin care Stan Mustață a fost trimis în judecată pentru corupție, există mai multe pasaje cu interceptări ale discuțiilor avute de magistrat cu complicii săi, referitor la dosarul lui Dan Voiculescu.

Stan Mustață a făcut parte din completul care a judecat dosarul ICA.

Astfel, în data 11 martie 2014, Ion Boraciu s-a întâlnit la biroul său cu Stan Mustață, Mariana Curea (grefieră la Curtea de Apel București), Florian Alexandru și Ciprian Moraru.

Ion Boraciu i-a sugerat judecătorului Stan Mustață să „scape” de dosarul penal privind pe Dan Voiculescu („Tu nu poți să-i faci la dosarul ăla vânt, să nu-l mai ai?”), magistratul fiind în asentimentul interlocutorului său („Păi, asta-i fac!”), iar grefiera Mariana Curea a adăugat: „Se abține și dacă i-o admite, a scăpat”.

„Motivul determinant al solicitării inculpatului Boraciu Ion se regăsește în dorința de a proteja interesele grupării criminale din care făceau parte, membrii grupului devenind vulnerabili în eventualitatea în care judecătorul Mustață Stan ar fi fost obiectul atenției publice, prin judecarea unui dosar penal de interes public”, se arată în rechizitoriul DNA.

La 12 martie 2014, în biroul lui Ion Boraciu din Colentina are loc o nouă discuție despre dosarul lui Dan Voiculescu.

Astfel, Ion Boraciu i-a solicitat lui Stan Mustață detalii despre dosarul penal privind pe Dan Voiculescu: „…și de aia m-am… îi faci amânare… cerere, nu?”, „Cine-i număru’ unu acolo, tu sau…?”, iar judecătorul l-a lămurit că era el conducea completul de judecată („Eu. Mă dau…(neinteligibil)…”).

Într-o altă discuție din data de 5 martie 2014, Ion Boraciu l-a sfătuit pe Stan Mustață ca, pe viitor, în vederea asigurării conspirativității convorbirilor telefonice și a întâlnirilor, să nu-l mai sune de pe telefonul personal: „Te rog frumos! Mai ai vreo nevoie de la servici, ia telefonu’ lu’ un jandarm”.

Astfel, pentru a explica de ce îi ceruse judecătorului să nu-și mai folosească telefonul personal, Ion Boraciu le-a explicat altor doi interlocutori că Stan Mustață era „vizat” în cadrul Curții de Apel București și că nu întâmplător dosarele lui Dan Voiculescu fuseseră repartizate la acesta și la celălalt membru al completului de apel, judecătorul Duță Florică, dialogul desfășurându-se în șoaptă: „Nu ai cum…ăștia doi …[neinteligibil]… Ăștia sunt cei mai vizați judecători din Curtea de Apel. Chiar de …[neinteligibil]… Toate alde ăia, ăștia, le-a dat la alții și toți i le dau lu’ ăsta. …[neinteligibil]… Hm? Cu băiatul ăsta… dosarul ăsta. Cel mai greu dosar din justiția română…[neinteligibil]…”.

De asemenea, Ion Boraciu a demonstrat că deținea informații referitoare la cele două dosare penale ale lui Dan Voiculescu: „Omul n-are nimic. …[neinteligibil]… gata …[neinteligibil]… n-are nimic…[neinteligibil]… Da, da. N-are omu’ nimic. E băgat forțat. Cum e și cu acuma, cu… cum l-a arestat p-ăla cu RCS RC… l-a luat și pe el și pe fii-sa! …[neinteligibil]… Păi, el fondatorul la …[neinteligibil]… și el pe acolo… S-a dus și el acolo, prostul. Și aicea la fel …[neinteligibil]… nici n-are treabă …[neinteligibil]… nici o problemă…[neinteligibil]… Zice că i-a zis lu’ Florin el: „Cumpără, mă, aia!” De-aia e luat. …[neinteligibil]… Păi, cu dovezi, deci…” inclusiv informații referitoare la pronunțarea instanței de apel: „…[neinteligibil]… poate așa, să lase să curgă până în decembrie Nici eu nu mai știu…[neinteligibil]…”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata