Judecătorul Mustață despre privatizarea ICA: Aş lua şi eu, să dea dracu’!/Şaizeci de milioane să iei cu o sută de mii?

Judecătorul Stan Mustață, trimis în judecată pentru corupție, a discutat în mai multe rânduri cu complicii săi despre dosarul privatizări ICA în care inculpat este Dan Voiculescu, magistratul susținând că ar fi și el dispus să ia cu 100.000 euro bunuri de 60 milioane euro.

Stan Mustață a făcut parte din completul de magistrați de la Curtea de Apel București care a judecat dosarul privatizării ICA.

În rechizitoriul DNA prin care Stan Mustață a fost trimis în judecată apar interceptări ale convorbirilor purtate de judecător cu complicii săi în care aceștia discută și despre dosarul ICA.

Astfel, în ziua de 24 aprilie 2014, în locuința Ion Boraciu a avut loc o nouă întâlnire, la care au participat Stan Mustață, Mariana Curea (grefieră la Curtea de Apel București) și Florian Alexandru.

La un moment dat, Stan Mustață și cei doi complici s-au retras în grupul sanitar al imobilului, unde au discutat despre dosarele în care urmau să ceară mită pentru a da soluții favorabile unor inculpați.

„Inculpații au revenit în camera de zi și, la un moment dat, Stan Mustață a surprins o știre la televizor referitoare la dosarul privind privatizarea ICA: Î…! Uite-i omu’ meu! Uite-i omu’ meu PANTIȘ! PANTIȘ e omul meu! PANTIȘ e omul meu! L-a pus VOICULESCU! Păi, el a vândut aia… A vândut… A vândut… cum, ăla, cum îi spune? Bunuri de șaizeci de milioane…”, se arată în rechizitoriul DNA.

Stan Mustață le-a adus la cunoștință interlocutorilor săi și faptul că urmează să pronunțe o soluție în acest dosar și, mai mult, s-a antepronunțat: „…[neinteligibil]… altul, tot de acolo! A.D.S. Exact în dosarul ăla e! Ma…. Uite, au negat că au fost constrânși să privatizeze ICA. Ăla-i ICA — Institutul Cercetări Alimentare. …[neinteligibil]… că se apropie pronunțarea mea. Marți am pronunțare, MARIANA știe! Da’ de ce nu dă martorul ăla care a zis clar: ‘Domnule, eu, când am scris că este furăciune, că e subevaluată…’ și l-au dat afară? Pe ăla de ce nu-l dă?

De ce? Pe ăla de ce nu-l dă? Un alt martor. L-au dat afară! Ăla era șef serviciu, nu era, mă… frecatores! Șef serviciu! I-a zis: ‘Ia fă-mi dumneata evaluare ca să trecem în… să privatizăm!’. Și ăla a făcut un: ‘Domne, e greșit ce s-a făcut acolo!’. Păi, cum să vinzi bunuri de șaizeci de milioane…Ai lua…? Aș lua și eu, să dea dracu’, aș împrumuta la toți! Cu o sută de mii? Cu o sută cinci mii! Deci, de șaptezeci de ori mai puțin! (…) Bă, tu auzi? Șaizeci de milioane să iei cu o sută de mii?'”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata