„Juste la fin du monde” de Xavier Dolan, marele câştigător al Festivalului de film de la Cannes

Marele Premiu al Festivalului de la Cannes i-a fost acordat duminică filmului „Juste la fin du monde” al cineastului canadian de 27 de ani Xavier Dolan, avându-i în distribuţie pe Gaspard Ulliel, Vincent Cassel şi Marion Cotillard, relatează AFP.

„Tot ce facem în viaţă facem să fim iubiţi, să fim acceptaţi„, a declarat în lacrimi regizorul la primirea premiului. Al şaselea lungmetraj al lui Xavier Dolan, „Juste la fin du monde”, se inspiră dintr-o piesă a autorului francez Jean-Luc Lagarce, care a murit de Sida în 1995. „Sper să nu îl fi dezamăgit acolo unde este”, a adăugat el, referindu-se la Lagarce.

„Voi face filme toată viaţa, agreat sau nu”, a afirmat el, citând apoi din Anatole France: „Prefer nebunia pasiunilor cuminţeniei indiferenţei”.

„Juste la fin du monde” prezintă o zi din viaţa lui Louis (Gaspard Ulliel), homosexual şi autor de piese de teatru de succes, care îşi revede familia după 12 ani de absenţă pentru a-şi anunţa moartea apropiată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: montrealgazette.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata