Kelemen Hunor ar putea fi desemnat săptămâna viitoare candidatul UDMR la Preşedinţie

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, are cele mai mari șanse să fie desemnat, săptămâna viitoare, candidatul acestei formațiuni pentru alegerile prezidențiale, au declarat, surse politice din cadrul Uniunii.

Kelemen a declarat, vineri, după ședința Consiliului Permanent al UDMR, că săptămâna viitoare, joi, se va decide cine va fi candidatul Uniunii pentru alegerile prezidențiale.

‘Săptămâna viitoare, joi, vom mai avea o discuție, încă o ședință a Consiliului Permanent, unde vom lua o decizie despre candidatul nostru la alegerile prezidențiale din 2014. Atât pot să vă spun, că vom avea un candidat și decizia despre persoana candidatului o vom lua joia viitoare’, a subliniat Kelemen Hunor.

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor el a mai spus că acel candidat al UDMR ‘trebuie să lupte pentru România și pentru maghiarii din România’.

Potrivit surselor menționate, mai mulți lideri UDMR și-au exprimat în cadrul ședinței Consiliului Permanent de vineri, de la Cluj-Napoca, susținerea față de o candidatură a lui Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai fost și în 2009 candidat pentru Președinție.

Kelemen și-a anunțat, vineri, după ședința de la Cluj-Napoca, retragerea din funcțiile de vicepremier și ministru al Culturii în Cabinetul Ponta, ca urmare a poziției Guvernului român privind inițiativa UDMR referitoare la protecția minorităților naționale în cadrul UE. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata