Kim Jong-Un vrea scoaterea de pe internet a unui filmuleţ în care este ironizat – VIDEO

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un încearcă să convingă China să oprească difuzarea unui filmuleț satiric, în care – prin intermediul unor tehnici digitale – este înfățișat dansând, fugind, lovit în partea dorsală de o rachetă sau primind o palmă de la președintele american, Barack Obama, scrie luni Huffington Post.

Clipul, care are o muzică antrenantă, este disponibil pe Youtube și a fost creat de un chinez pe nume Zhang din orașul Suzhou.

Oficialii nord-coreeni susțin că materialul video „compromite grav demnitatea și autoritatea lui Kim”, a indicat ziarul sud-coreean Chosun Ilbun.

În mod evident, comentează publicația britanică, China nu îl poate ajuta, deoarece odată ce un material ajunge pe internet, el va rămâne on-line pentru totdeauna. De asemenea, adaugă Huffington Post, Kim nu pare la curent cu una din regulile de aur ale internetului, conform căreia, ‘cu cât urăști mai mult ceva, cu atât acel ceva devine mai puternic’.

Filmulețul nu este însă singurul care a atras mânia Phenianului. Nord-coreenii au amenințat recent cu un „răspuns ferm și fără milă” la viitorul film al lui Seth Rogan și James Franco, „Interviul”, pe care l-au calificat drept ‘act flagrant de terorism’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata