Klaus Iohannis, desemnat candidatul PNL la prezidenţiale

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a anunțat luni, 21 iulie, că președintele liberalilor, Klaus Iohannis, a fost desemnat candidat al partidului la alegerile prezidențiale.

„Cunoașteți rezultatul votului. Toată lumea este mulțumită, dl Iohannis pentru că a fost desemnat, partidul pentru că a făcut desemnarea, eu pentru că ceea ce am solicitat, și anume această pronunțare printr-un vot clar, corect, civilizat, elegant, s-a făcut și în rest vom vedea ce se mai întâmplă”, a afirmat Antonescu.

Întrebat dacă îl va sprijini public pe Klaus Iohannis, Crin Antonescu a arătat că s-a pronunțat deja public în această chestiune și că răspunsul rămâne valabil.

„Eu atâta vreme cât sunt membru al PNL, cu atât mai mult cu cât sunt fost președinte al acestui partid, evident că știu ce am de făcut”, a declarat Antonescu.

Întrebat dacă Iohannis ar trebui să fie îngrijorat de numărul voturilor obținute de fostul președinte liberal, Antonescu a răspuns: „Eu cred că este un scor normal, în limitele normalului, nu văd de ce. Eu cred că este un scor foarte bun, câștigător. Ce voiați, să nu voteze nimeni cu mine? Nu este îngrijorător deloc. Este un partid în care a avut loc o competiție normală, în care s-a votat într-o procedură corectă”.

Liberalul a precizat că votul a fost secret, potrivit Statutului PNL.

De asemenea, Crin Antonescu a susținut că nu a pus sub semnul întrebării proiectul prezidențiabil al lui Iohannis, deoarece acesta nu a existat.

Votul în Delegația Permanentă a PNL a fost de 110 de voturi pentru desemnarea lui Klaus Iohannis candidat al PNL la prezidențiale și 56 de voturi pentru Crin Antonescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata