Klaus Iohannis: Îmi doresc un Parlament puternic

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că își dorește un Parlament puternic, care să se bucure de încrederea cetățenilor.

El a spus că nu poate concepe o Românie puternică fără ca Legislativul să fie puternic.

„Îmi doresc un Parlament puternic și care să se bucure de încrederea cetățenilor”, a spus Iohannis în plenul Legislativului.

 Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că abordări de genul „dăm azi o lege și mâine o modificăm prin ordonanță de urgență” trebuie să dispară și asta nu ca o constrângere la adresa Executivului, ci ca o dovadă de responsabilitate în exercitarea competențelor.

„Nu ne mai putem permite să vorbim de stabilitate și predictibilitate legislativă în timp ce pe fond lucrurile rămân exact la fel. Nu aș dori să ne întâlnim din nou anul viitor sau peste doi ani și să fac același bilanț al modificărilor legislative în domenii cheie. Abordări de tipul dăm azi o lege și mâine o modificăm prin ordonanță de urgență trebuie să dispară, nu ca o constrângere la adresa Executivului, ci ca o dovadă de responsabilitate în exercitarea competențelor. Să spunem punct și de la capăt. Acesta poate fi momentul zero de la care să pornească recredibilizarea legii ca act juridic al Parlamentului și ca fundament al relațiilor sociale”, a afirmat Klaus Iohannis, în mesajul adresat în plenul reunit al Parlamentului.

El a spus că „o legislație flexibilă elaborată în directă legătură cu nevoile și așteptările societății, eliberată de populism și durabilă în timp, reprezintă fundamentul oricărui stat de drept și trebuie să devină o prioritate a întregii clase politice”.

„Parlamentul poate și ar trebui să se plaseze în centrul unui demers de asanare, simplificare și sistematizare a legislației din România, care să o facă mai coerentă, mai stabilă și mai predictibilă”, a completat șeful statului.

Ședința plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului în care președintele Klaus Iohannis adresează un mesaj Legislativului a început, miercuri, în prezența a 408 parlamentari.

La această ședință participă premierul Victor Ponta și miniștri ai Cabinetului său, printre care Gabriel Oprea, Eugen Teodorovici, Mircea Dușa, Robert Cazanciuc.

Șeful statului a precizat, miercuri dimineață, că va vorbi în Parlament despre „modul în care arată legislația în România, despre schimbările ei frecvente și cum influențează funcționarea statului și, mai ales, viața de zi cu zi a cetățenilor”.

Într-o conferință de presă care a avut loc luni la Palatul Cotroceni, șeful statului a arătat că va aborda în Parlament și chestiunea imigranților, care de altfel va face obiectul și ședinței de joi a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Președintele Klaus Iohannis se adresează pentru a treia oară Legislativului de la preluarea mandatului prezidențial. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata