Klaus Iohannis: „Moldova are nevoie de locuri de muncă, infrastructură şi de dezvoltare economică” (GALERIE FOTO)

Peste 25.000 de persoane, membri şi simpatizanţi ai PNL şi PDL din toate judeţele Moldovei, au participat sâmbătă, 18 octombrie, în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, la mitingul de susţinere a candidatului Alianţei Creştin Liberale (ACL) la Preşedinţia României, Klaus Iohannis.

Pe scena amplasată în faţa Palatului Culturii au urcat, pe lângă candidatul ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, preşedintele PDL, Vasile Blaga, co-preşedintele ACL, prim vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, dar şi cei doi co-preşedinţi ai ACL Iaşi, Cristian Adomniţei şi Dumitru Oprea. În discursul său, Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin Liberale (ACL) la Preşedinţia României, a subliniat, printre altele, necesitatea construirii unei autostrăzi care să lege Moldova de Ardeal şi crearea de noi locuri de muncă în această regiune, considerată ca fiind cea mai săracă din Uniunea Europeană.

”Vine primul ministru Victor Ponta, tânărul politician care a dezamăgit, şi ne vorbeşte despre unire. Cum să vorbeşti în Moldova despre unire, dacă nu există nicio autostradă care leagă Moldova de restul ţării şi de Europa. Ce fel de unire vroia să fie asta? Este nevoie pentru Moldova de locuri de muncă, de infrastructură şi de dezvoltare economică. Mă întristează când întâlnesc oameni care-mi spun că nu-şi găsesc un loc de muncă, când întâlnesc oameni care-mi spun că pensia nu le ajunge de pe-o lună pe alta, când întâlnesc oameni care-mi spun că abia aşteaptă să se întoarcă copiii din străinătate, şi toate acestea în timp ce ei se îmbogăţesc.

Văd aici, în Piaţă, şi mă bucură foarte mult acest lucru, văd foarte mulţi oameni tineri şi vă spun, pentru voi, voi munci cel mai mult. Pentru voi, tinerii care sunteţi viitorul României, voi munci ca să aveţi locuri de muncă, ca să puteţi să vă întemeiaţi o familie, ca să puteţi să vă construiţi o carieră, să aveţi şcoli pentru copiii voştri. Voi sunteţi viitorul României şi pe voi mă bazez cel mai mult”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta l-a criticat în termeni duri pe candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC la Preşedinţia României, premierul Victor Ponta, pe care l-a acuzat că foloseşte sume exorbitante pentru susţinerea campaniei sale electorale. În acest context, Klaus Iohannis a anunţat că, în calitate de viitor preşedinte al României, va propune partidelor politice schimbarea legislaţiei de finanţare a partidelor politice.

De asemenea, în discursul său, Klaus Iohannis a criticat Parlamentul României, despre care a spus că lucrează foarte puţin, în contradicţie cu multitudinea de acte normative care aşteaptă să fie adoptate.

Am umblat mult şi în ultimele săptămâni peste tot unde merg, peste tot văd reclame făcute pentru Victor Ponta. Pe fiecare stâlp, pe fiecare copac, pe fiecare gard şi pe fiecare banner şi mă întreb, mă întreb ca şi dumneavoastră, de unde, de unde atâţia bani pentru campanie electorală? Oare sunt banii voştri din impozite şi taxe? Oare sunt bani din corupţie? Şi atunci, dragii mei, vă spun, imediat ce voi fi preşedinte, voi propune partidelor politice să schimbăm legislaţia de finanţare a partidelor politice şi a campaniilor electorale.

În luna ianuarie nu trebuie să fie vacanţă pentru Parlament, trebuie să lucrăm, să ajungem, o dată pentru totdeauna, să facem ordine în legea de finanţare a partidelor şi de finanţare a campaniilor electorale. Să avem o lege decentă care ne spune foarte clar cine şi cât poate să cheltuie în campanie electorală. Este inadmisibil ca unii să cheltuie zeci de milioane de euro în campanie electorală”, a spus candidatul ACL la Preşedinţia României.

Nu în ultimul rând, Klaus Iohannis s-a referit şi la relaţia României cu Republica Moldova. Pe lângă necesitatea construirii unei autostrăzi care să lege Chişinăul de Uniunea Europeană, prin Iaşi, Klaus Iohannis s-a referit şi la posibila unire a României cu Republica Moldova.

”Republica Moldova este pe drumul spre Europa. Alaltăieri s-a aprobat, în Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Acordul de asociere şi sunt politicieni în România care spun că integrarea europeană a Republicii Moldova este în contradicţie cu unirea Moldovei cu România. Și eu vă spun că nu este aşa, fiindcă unirea cu Moldova este un lucru pe care doar Bucureştiul îl poate oferi şi doar Chişinăul îl poate accepta. Iar dacă fraţii noştri de peste Prut vor să se unească cu ţara, nimeni nu-i poate opri”, a afirmat Klaus Iohannis.

În încheiere, acesta şi-a exprimat încrederea că pe 2 şi 16 noiembrie, electoratul va vota masiv pentru ”România lucrului bine făcut”.

[nggallery id=187]

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata