Klaus Iohannis – preşedinte interimar al PNL

Liberalul Klaus Iohannis a declarat luni, 2 iunie, că a preluat interimar funcția de președinte al PNL.

„Conform Statutului, în calitate de prim-vicepreședinte, am preluat interimar funcția de președinte al partidului”, a anunțat Iohannis.

El a arătat că liberalii au luat act de decizia lui Crin Antonescu de a se retrage din toate funcțiile deținute în partid.
„A fost vorba, în primul rând, de punerea în practică de hotărârii dlui președinte de a se retrage din toate funcțiile, inclusiv cele interimare. Am luat act de această decizie a dlui președinte Antonescu. Mai mulți dintre noi i-am mulțumit pentru activitatea extraordinară pe care a depus-o în calitate de președinte de partid, activitate care a îndeplinit-o timp de cinci ani și cred că putem fi cu toții de acord că a fost un președinte excepțional pentru PNL„, a spus Iohannis, la finalul Biroului Politic Național al PNL.

Acesta a precizat că va conduce partidul „în așa fel încât să fie rezolvate operativ și bine problemele care apar”. Iohannis a afimat că nu se mută la București, dar că va conduce din Capitală activitatea partidului.

Sâmbăta trecută, liderul demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anunțat că nu va mai candida la alegerile prezidențiale din acest an și că a decis să pună capăt interimatului său la șefia partidului.

„Luni îi voi ruga pe colegii mei din Biroul Politic să preia efectiv toate atribuțiile care trebuie exercitate în această lună care ne desparte de congresul din 28-29 iunie”, a afirmat Crin Antonescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata