Kristina Elekes a câştigat Miss Bikini Race

Minka, o fetiţă care abia luni va împlini un an de zile, este cea mai mică concurentă care a participat, duminică, 6 martie, a singurul concurs de snowboard în bikini pe zăpadă, Bikini Race, desfăşurat la Arena Platoş din staţiunea Păltiniş, în judeţul Sibiu.

Echipată cu ochelari de soare, suzetă şi pampers colorat, fetiţa a fost ajutată să coboare pe schiuri de către tatăl ei, Andy Fazekas, fost sportiv de performanţă.

„Ea este cea mai mică concurentă. Adevărul este că şi-a căutat mult timp pamperşii in dimineaţa asta, dar se pare că i-a găsit şi s-a echipat cu tot ce trebuie pentru o super competiţie: ochelari, suzetă şi bună dispoziţie. (…) Este extaziată de tot ce înseamnă viteză, alunecare, nebunie”, a declarat tatăl Minkăi, Andy Fazekas.

Fetiţa de nici un an este nepoata Elisabetei Fazekas, care, în urmă cu trei ani de zile, a fost cea mai în vârstă concurentă la concursul de Miss Bikini de la Păltiniş.

Concursul Bikini Race din acest an a fost câştigat de către Kristina Elekes, o tânără de 23 de ani din Gheorghieni, fostă sportivă de performanţă.

„M-am simţit foarte bine. (…) Eu practic schi, am făcut schi de performanţă. Acum am participat pentru prima dată”, a mărturisit câştigătoarea.

La ineditul concurs au luat startul opt concurente, printre care şi o fetiţă de doar şase ani, Emily Tuinstra, care participă pentru a treia oară la concursul de la Arena Platoş din Păltiniş. Toate concurentele au recunoscut că s-au bucurat de temperatura de plus 10 grade Celsius şi s-au temut ca nu cumva să fie frig.

„Concursul a fost structurat pe trei probe. Prima dintre ele a fost proba de slalom individual, în care fiecare concurentă a avut de trecut prin patru porţi de competiţie, timpul înregistrat fiind contabilizat de juriu. Cea mai rapidă concurentă la proba de slalom a fost Kristina Elekes, care a trecut prin cele patru porţi în mai puţin de 10 secunde. Pentru cea de-a doua probă, concurentele au urcat pe banda mobilă a şcolii de ski a complexului şi s-au apucat de … baschet. Trei mingi şi trei coşuri, probă nu foarte uşoară având în vedere că se arunca din mişcare. Iar de încheiere, cele 8 concurente au trecut printr-un traseu aplicativ care a inclus o coborâre cu zipfelbobul şi mai multe urcări şi coborâri peste kickerele amenajate pe traseu, incluzând o trecere printr-un tunel”, se arată într-un comunicat.

Sezonul de schi şi snowboard la Arena Platoş Păltiniş s-a încheiat cu Bikini Race. Ultimul eveniment al sezonului, Slide and Freeze, a fost anulat din cauza stratului extrem de subţire de zăpadă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata