La Londra, cea mai mare aglomeraţie de miliardari din lume

Londra găzduiește cel mai mare număr de miliardari în comparație cu orice alt oraș al lumii, iar Marea Britanie are cea mai importantă densitate de miliardari pe locuitor de pe mapamond, potrivit datelor publicate sâmbătă, preluate de AFP.

Conform unui studiu întocmit pentru publicația The Sunday Times, la Londra au reședința 72 dintre cei 104 miliardari în lire sterline din țară, cu mult în fața Moscovei (locul 2 cu 48).

New York se află pe poziția a treia (43), urmat de San Francisco (42), Los Angeles (38) și Hong Kong (34).

Cei 104 miliardari care trăiesc în Marea Britanie au o avere totală de 301,13 miliarde de lire (368,75 miliarde de euro). Anul trecut, numărul lor era de 88, cu un patrimoniu total estimat la 245,66 miliarde de lire (300,8 miliarde de euro).

Întreaga avere a miliardarilor britanici este în prezent superioară nivelului atins în 2008, înainte de recesiune: 201,99 miliarde de lire (247 miliarde de euro).

În schimb, potrivit unor date publicate vineri, PIB pe locuitor în Marea Britanie, folosit adeseori pentru a arăta averea medie a populației, este „cu mult sub” vârful din 2008 și nu va depăși această valoare înainte de 2017.

Conform organizației de caritate Trussell Trust, cea mai importantă bancă alimentară a țării, numărul persoanelor care au solicitat un ajutor alimentar de urgență a crescut cu 163% într-un an, pentru a se ridica la 913.000 persoane la sfârșitul lunii martie.

O valoare considerată „șocantă” de banca alimentară, cu atât mai mult cu cât nu include persoanele care au apelat la alte organizații ori pe cele cărora le este prea rușine pentru a recurge la acest tip de ajutor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata