La Pamplona s-a dat startul tradiţionalelor sărbători ale curselor cu tauri

16

Startul tradiționalei sărbători a curselor cu tauri din orașul spaniol Pamplona, cunoscute sub numele de ‘Encierro de San Fermin’, s-a dat duminică, 6 iulie, la prânz, prin lansarea unei rachete cu foc de artificii, după cum transmit agențiile spaniole de presă.

Mii de oameni îmbrăcați în alb și-au legat la gât eșarfe roșii imediat după ce, de la balconul primăriei orașului, s-a strigat formula auzit formula „Viva San Fermín” care marchează începutul festivităților, care adună anual zeci de mii de participanți. Onoarea de a declara deschisă sărbătoarea a revenit președintelui filialei locale a Crucii Roșii, desemnat pentru acest important rol în semn de omagiu pentru împlinirea a 150 de ani de activitate a organizației umanitare.

Imaginile caracteristice acestui eveniment din provincia Navarra , care fac în fiecare an înconjurul lumii, sunt cele ale curselor cu tauri (encierro) la care iau parte și sute de persoane. Cursele vor avea loc în fiecare zi, din 6 până în 14 iulie.

Sărbătoarea curselor cu tauri din Pamplona s-a desfășurat pentru prima oară în forma actuală în 1922. Ea a fost adusă în atenția lumii de scriitorul american Ernest Hemingway, care a ajuns acolo pentru prima oară în 1923 și a fost cucerit de sărbătoare, pe care a considerat-o un adevărat carnaval. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata