La Techirghiol, o tânără a inventat reţeta succesului de marcă din apa şi nămolul lacului

Povestea Oanei Stan, master în marketing internaţional la London Regent’s University, scrisă chiar în aceste zile de protagonistă, concurează multicentenara legendă a turcului Techir şi a muribundului său măgar, ce a certificat prima dată efectele terapeutice ale nămolului şi apei saline de Techirghiol.

 

  • La început a fost ideea ! 

Oana Stan, tânăra de 23 de ani născută şi crescută în mica staţiune balneo-climaterică Techirghiol, este modelul vocaţional rar întâlnit al tânărului educat în străinătate care revine în România pentru a-şi confirma succesul profesional.

După cum a declarat în exclusivitate, Oana Stan spune că ideea unei afaceri pe baza valorificării prin produse cosmetic şi antireumatice a resurselor minerale din Lacul Techirghiol a venit natural, când trebuia să-şi aleagă o temă de impact pentru licenţa de la London Regent’s University.

‘Trebuia să fie ceva spectaculos, de impact major pentru un segment de populaţie sau un domeniu economic, real cuantificabil şi cu aplicaţie dovedită în realitatea economică. Şi nu ştiu cum, orizontul meu, lumea din care veneam nu-mi oferea modele imagistice în afara mediului în care crescusem.

Învăţasem să gândesc în matrice economice şi comerciale şi în subconştient rememoram imaginile din copilărie cu turiştii oaspeţi ai Techirghiolului, veniţi să-şi caute sănătatea aici.

Lac, nămol…apă sărată, sănătate … şi iarăşi lac, nămol… Atunci am avut declicul unui model Spa Techirghiol. O gamă de tratamente antireumatice şi cosmetice pe baza resurselor minerale ale lacului, adică nămolul sapropelic şi apa salină-iodurată cu grad de mineralizare de peste 90 g/l, unice în lume prin compoziţie şi calităţi terapeutice.

Ştiam că în urmă cu jumătate de secol, tot în România, mai fusese experimentată, patentată şi aplicată o astfel de reţetă de succes. Este vorba de celebrul Pell Amar, al doctorului Călineşti, obţinut pe baza apei saline şi nămolului sapropelic din Balta Albă (Lacul Amara), care o lecuia pe bunica de durerile de oase, dar îl găseam şi la baie, inscripţionat pe tubul cu pastă de dinţi’ – a declarat Oana Stan.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata