Lacul Siutghiol găzduieşte prima regată din acest an pentru veliere sportive

În jur de 50 de veliști vor lua startul vineri, 17 aprilie, la amiază, pe Lacul Siutghiol, în cadrul unei etape a Cupei Europene la Clasa Laser, competiție anuală alcătuită din 22 de etape patronată de EURILCA (Asociația Europeană a Clasei Laser).

Competiția de talie internațională este organizată pentru a doua oară la noi în țară de Asociația Română a Clasei Laser, în perioada 17-19 aprilie, fiind catalogată cu gradul 1 de importanță în ierarhia concursurilor din calendarul EURILCA 2015. Potrivit președintelui Comitetului de organizare al regatei, ing. Radu Zitti, la startul evenimentului s-au înscris 50 de sportivi din România, Bulgaria, Ucraina, Serbia, Austria, Grecia.

Conform organizatorilor, competițiile pe apă se vor desfășura vineri, sâmbătă și duminică, starturile zilnice fiind programate pentru ora 12.00. În total sunt programate a se desfășura opt regate la cele trei clase de concurs: Laser Standard, Laser Radial și Laser 4.7, pentru omologarea competiției fiind necesar a se desfășura cel puțin o regată, conform Instrucțiunilor de Cursă afișate.

Concursul se adresează sportivilor de toate vârstele, ce dețin brevet de timonier și sunt legitimați la un club de yachting.

Astfel, vor putea fi văzuți pe apă tineri, începând de la vârsta de 13 ani până la adulți trecuți de 50 ani, înscriși la una din cele 15 categorii permise de regulamentul de desfășurare a competiției.

Primii trei veliști clasați la fiecare categorie vor fi premiați și conform regulamentului Asociației Europene a Clasei Laser, fiecare participant urmând să primească puncte în clasamentul oficial EURILCA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata