Laptele şi carnea bio, mult mai bogate în Omega-3

Laptele şi carnea bio sunt mult mai bogate în Omega-3, acizi graşi esenţiali pentru buna funcţionare a corpului uman, iar carnea bio conţine mai puţine grăsimi saturate care măresc riscul maladiilor cardiovasculare, potrivit unui studiu publicat marţi şi citat de AFP.

Laptele şi carnea bio conţin aproximativ cu 50 % acizi graşi Omega-3 mai mult decât laptele şi carnea provenite din agricultura tradiţională, potrivit acestui studiu publicat în British Journal of Nutrition.

Cercetătorii Universităţii britanice din Newcastle au trecut în revistă 196 de articole consacrate laptelui şi 67 consacrate cărnii şi ‘au găsit diferenţe nete între laptele şi carnea bio şi laptele şi carnea convenţionale, în special la conţinutul de acizi graşi’.

‘Omega-3 contribuie la reducerea maladiilor cardiovasculare, ameliorează dezvoltarea neurologică şi funcţia imunitară’, a comentat Chris Seal, unul dintre profesori.

El subliniază că dacă Agenţia europeană de securitate alimentară preconizează dublarea conţinutului de acizi graşi de top omega-3 în regimul alimentar al populaţiilor din Europa de Vest, este dificil ca aceştia să fie absorbiţi în cantitate suficientă prin alimentaţia tradiţională.

‘Studiul nostru sugerează că a opta pentru bio ar permite într-o anumită măsură să se amelioreze absorbţia acestor substanţe nutritive esenţiale’, adaugă profesorul Seal.

Creşterea părţii de Omega-3 nu semnifică totuşi absorbţia mai multor calorii şi grăsimi saturate indezirabile, subliniază în fine cercetătorii.

‘Accentul se pune pe 56% de Omega-3 suplimentari în laptele bio, dar această proporţie nu este valabilă decât pentru grăsimea din lapte şi nu pentru laptele bio în ansamblul său’, a comentat Ian Givens, specialist în nutriţie.

‘Trecerea de la laptele tradiţional la laptele bio ar creşte absorbţia de Omega-3 de la 33 mg zilnic, adică doar 1,5% din regimul nostru alimentar total. Astfel de schimbări minore nu sunt susceptibile să reprezinte un beneficiu nutriţional sau un beneficiu pentru sănătate’, a nuanţat el. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata