Lavanda şi cătina albă, cultivate pe câteva hectare în judeţul Vaslui

Interesul producătorilor agricoli din Vaslui pentru culturile mai deosebite a început să crească de la un an la altul, susține directorul Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui. În județ există deja o plantație de aproximativ cinci hectare de lavandă, în timp ce nouă hectare sunt cultivate cu cătină albă, ambele plante fiind cunoscute pentru efectele benefice asupra sănătății.
Levănțica se cultivă în zona Huși, iar culturile de cătină albă au fost înființate pe raza comunelor Ivanești, Ciocani, Drînceni și Tutova.

‘5,2 hectare de cătină albă sunt înregistrate în sistem de agricultură ecologică. Rolul sistemului de agricultură ecologică este de a produce hrană mai curată, mai potrivită metabolismului uman, în deplină corelație cu conservarea și dezvoltarea mediului. Unul dintre principalele scopuri ale agriculturii ecologice este producerea de produse agricole proaspete și autentice, prin procese create să respecte natura și sistemele acesteia. De la un an la altul interesul producătorilor pentru înființarea de culturi mai deosebite a crescut. Acest lucru nu poate decât să ne bucure și facem tot posibilul pentru a-i sprijini cu informațiile necesare pe cei interesați să cultive altceva decât se plantează în mod curent’, a declarat pentru AGERPRES directorul DAJ Vaslui, Gigel Crudu.

Acesta a precizat că agricultura ecologică are o contribuție majoră la dezvoltarea durabilă, la creșterea activităților economice și la sporirea interesului pentru spațiul rural. (AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata