Leacuri din grădină: Dovleacul

Din cele mai străvechi timpuri, oamenii au căutat să găsească leacuri pentru bolile, care îi chinuiau, în ce aveau mai la îndemână, natura. Căutând, au descoperit și au înțeles beneficiile plantelor, care-i înconjoară. Cunoștințele s-au îmbogățit odată cu trecerea timpului și s-au transmis din generație în generație.

Deși progresul științei a diversificat modalitățile în care putem lupta cu micile sau marile suferințe provocate de bolile care pun stăpânire pe corpul nostru, nu puțini sunt aceia care folosesc variantele bazate pe plantele medicinale.

Multe plante folosite pentru consum au efecte terapeutice. Plantele medicinale constituie resurse străvechi, care stau la baza a numeroase medicamente. Se estimează că în natură se găsesc peste 250.000 de specii de plante, flori, fructe sau semințe cu proprietăți terapeutice.

Plantele medicinale au fost întotdeauna o sursă comună de tratament, fie sub formă de preparate tradiționale, fie în formă pură.

Dovleacul — sau bostanul sau cucurbăta (Cucurbita maxima) — este o plantă erbacee anuală cultivată pentru fructul, florile și semințele sale.

Originară din Peru, a fost adusă pe continentul european de conchistadorii spanioli, în secolul al XVI-lea. Azi, se cultivă pe mari suprafețe în regiuni temperate din toată lumea.

În unele țări, floarea se consumă ca legumă, iar fructul se conservă în condiții adecvate de lumină, temperatură și umiditate, până la 6 luni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata