Lecţie de business: de pe scena Filarmonicii, muzicieni în sălile de nunţi

  • Arta managementului

Echipa actuală are ca principală activitate organizarea de spectacole artistice şi interpretare muzică Live la evenimente festive, gale, petreceri private, protocoale, conferinţe, serbări de familie, cocktailuri, lansări de produs, decernări de premii, campanii de promovare, nunţi selecte, dineuri, simpozioane, concerte promoţionale, etc. În paralel, muzicienii activează pe scena Filarmonicii clujene sau pe cea a Operei Naţionale, iau parte la repetiţii şi încearcă să facă faţă programului destul de încărcat.

“În primii ani când am intrat pe piaţa evenimentelor oamenii ne rezervau fără multe ezitări, acum însă mai stau pe gânduri poate şi din cauza concurenţei. De cinci ani însă, nu am scăzut deloc din punctul de vedere al numărului de evenimente la care luăm parte”, dezvăluie Gergely Balint.

Violonistul Filarmonicii clujene recunoaşte că manageriatul echipei este pentru el o mare provocare.

“De când eram copil îmi plăcea foarte mult ideea de a organiza evenimente. Se poate îmbina munca de organizare cu arta foarte bine. Sigur, un muzician adevărat trebuie să studieze foarte mult, însă este posibil”, consideră violonistul, recunoscând că pentru el munca de impresariat a devenit mai mult decât un hobby.

“Eu cred că în acest domeniu aceasta este o afacere de succes. Trebuie investiţi însă foarte mulţi bani în promovare. Banii nu se împart doar între artişti. Este un business la care trebuie să ne gândim la fiecare aspect financiar”, Gergely Balint.

Întrebat care este avantajul ca o nuntă să beneficieze de prezenţa unei formaţii live, muzicianul declară că din punctul său de vedere este o dovadă de respect faţă de invitaţi din partea mirilor.

 “Pe toţi nu-i poţi mulţumi, însă o anumită categorie poate fi mulţumită prin prezenţa unei formaţii live. În Transilvania tindem spre evenimente elegante şi în niciun caz nu sunt în creştere nunţile în care se solicită prezenţa interpreţilor de manele. Este un semn bun că publicul devine mai selectiv. Repertoriul nostru cuprinde stiluri şi genuri diferite. La început cântăm de obicei piese celebre de muzică clasică, apoi treptat cântăm muzică ritmată, şlagăre mondiale, jazz ambiental, până la piese de virtuozitate, importante pentru spectacol”, precizează violonistul.

Potrivit acestuia, câteva concerte externe ale formaţiei în Germania şi în Olanda, s-ar putea concretiza în următoarea perioadă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata