Legea amnistiei a primit raport de respingere în Comisia juridică a Camerei

Proiectul de lege privind amnistia și grațierea a primit marți, 18 noiembrie, raport de respingere de la Comisia juridică a Camerei Deputaților, a declarat președintele comisiei, Bogdan Ciucă.

 Decizia a fost luată în unanimitate de membrii comisiei iar proiectul urmează să intre pe ordinea de zi a ședinței de plen de marți.

Proiectul de lege privind amnistia și grațierea a primit inițial raport de adoptare iar raportul de respingere dat marți de comisie este unul suplimentar.

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a cerut luni Parlamentului ca marți să pună pe ordinea de zi legea amnistiei și grațierii și să respingă acest act normativ.

‘Solicit Parlamentului să se țină de cuvânt și mâine să pună pe ordinea de zi legea amnistiei și grațierii și să o pice. Tot mâine rog Parlamentul să ia în discuție toate solicitările venite din partea justiției și să le încuviințeze pe toate’, a spus Iohannis luni, într-o conferință de presă.

Premierul Victor Ponta a anunțat tot luni că PSD și aliații săi vor vota marți în Parlament pentru respingerea definitivă a legii amnistiei și grațierii și pentru aprobarea cererilor de ridicare a imunității parlamentarilor cercetați penal.

„Cum am spus săptămâna trecută în dezbaterea pe care am avut-o cu domnul Iohannis, mâine nu doar cei de la PSD, ci toți cei din coaliție vom vota pentru respingerea definitivă a legii amnistiei și grațierii și bineînțeles pentru încuviințarea cererilor justiției”, a declarat Ponta la Palatul Parlamentului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata