Legea prin care sprijinul salarial pentru personalul neclerical e mărit la 1.050 de lei, promulgată

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți, 22 decembrie, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea ordonanței 15/2015 pentru modificarea Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, care prevede că de la 1 octombrie 2015 sprijinul salarial pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult și în instituțiile de învățământ teologic crește de la 600 de lei la 1.050 de lei.

Legea prevede ca sprijinul salarial pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult și în instituțiile de învățământ teologic să fie stabilit sub formă de contribuție lunară la nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată — 1.050 de lei.

Potrivit actului normativ din anul 2011, sprijinul salarial pentru aceste categorii de persoane s-a stabilit ca și contribuție lunară la nivelul valorii de referință de 600 de lei.

Dispozițiile acestei ordonanțe au intrat în vigoare la 1 octombrie 2015.

Tot marți, șesul statului a semnat decretele privind promulgarea Legii pentru ratificarea Tratatului dintre România și Republica Kazahstan privind extrădarea, a Legii pentru ratificarea Tratatului dintre România și Republica Kazahstan privind transferarea persoanelor condamnate, a Legii pentru ratificarea Tratatului dintre România și Republica Kazahstan privind asistența judiciară în materie penală, documente semnate la București la 14 noiembrie 2014.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru promulgarea Legii privind modificarea art. 27 alin. (1) din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, a Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 26/2011 privind înființarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier și a Legii privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 8/2015 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata