Legea privind facilităţi fiscale pentru plata obligaţiilor datorate de contribuabili, promulgată de Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni, 11 ianuarie, decretul privind promulgarea legii pentru aprobarea OUG 44/ 2015 privind acordarea unor facilități fiscale, informează Administrația Prezidențială.

În octombrie anul trecut, Guvernul a adoptat această ordonanță de urgență care prevede că toți cei care își vor achita până la 31 martie 2016 obligațiile de plată datorate bugetului general, restante la 30 septembrie 2015 și administrate de ANAF, vor beneficia de anularea penalităților de întârziere.

De asemenea, potrivit actului normativ, contribuabilii care plătesc până la 30 iunie 2016 o cotă de 45,8% din dobânzile aferente obligațiilor principale restante stabilite prin decizii comunicate până la data stingerii obligațiilor de plată principale vor putea beneficia, condiționat, de anularea unei cote de 54,2% din dobânzile aferente obligațiilor principale datorate bugetului general consolidat la 30 septembrie, administrate de ANAF.

De aceste facilități fiscale vor putea beneficia, dacă îndeplinesc condițiile legale, contribuabilii persoane fizice, persoane juridice sau entități fără personalitate juridică. Conform OUG, pentru a beneficia de anularea penalităților de întârziere și a cotei de 54,2% din dobândă, contribuabilii trebuie să depună o cerere în acest sens la organul fiscal.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 53/ 2015 pentru stabilirea unor măsuri aplicabile în cazul apariției la frontiera de stat a României a unui aflux masiv de imigranți. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata