Leul ar putea relua recenta tendinţă de întărire, în urma rezultatelor alegerilor de la sfârşitul săptămânii

Leul ar putea relua recenta tendință de întărire, în urma rezultatelor alegerilor de la sfârșitul săptămânii, după ce a oscilat într-un interval îngust în jurul a 4,41 lei/euro vineri, susțin economiștii ING Bank România, într-un raport.

„O victorie importantă (37% rezultat preliminar, pe baza numărătorii a 93% din voturi) pentru guvernanții socialiști la alegerile pentru Parlamentul European sugerează că ne putem aștepta la stabilitate politică înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie. Totuși, chiar dacă aceasta favorizează posibile avansuri ale leului, asemenea mișcări vor fi probabil limitate astăzi (luni — n.r.) în contextul unei zile liniștite, cu piețele din SUA și Marea Britanie în vacanță”, se spune în raportul băncii.

De asemenea, economiștii ING Bank România declară că se așteaptă ca Ministerul Finanțelor să vândă suma planificată de 800 milioane lei la un randament maxim în jurul a 2,60%, ușor sub cotația superioară din piața secundară pentru un instrument similar, rezultat asemănător cu cel de la precedenta licitație pentru titluri pe termen scurt din urmă cu o lună. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata