Limba engleză se va putea învăţa în viitor doar înghiţind o pastilă

‘Veți înghiți o pastilă și veți putea vorbi engleza. Veți înghiți altă pastilă și îl veți cunoaște pe Shakespeare. În 30 de ani, totul va avea loc prin fluxul sanguin’ – sunt cuvintele rostite de Nicholas Negroponte, cercetător la MIT Media Lab, în fața unui public stupefiat, la Vancouver. Prezicerea lui nu a lăsat pe nimeni indiferent.

Venit la Vancouver să susțină o conferință la TED (serie internațională de conferințe organizate de fundația Sapling), Negroponte și-a imaginat viitorul, relatează 7sur7.be.

Potrivit lui, cititul și scrisul vor putea fi învățate doar înghițind pastile, care ne vor oferi cunoștințe fără cel mai mic efort. ‘Ca să învățăm să citim, am primit multă informație prin intermediul ochilor. Poate este un canal ineficient. Prin urmare, prezicerea mea este că vom înghiți informații’, a spus Nicholas Negroponte. ‘Odată ajunse în fluxul sanguin, substanțele din pastile vor ajunge la creier, unde vor fi depuse la locul potrivit’, a adăugat el.

Să fie, oare, o utopie? Publicația menționată amintește că Nicholas Negroponte a prezis în anii 1970 viitorul informaticii și, recent, a anunțat ‘moartea’ calculatoarelor în beneficiul tabletelor digitale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata