Limita maximă a daunelor-interese pe care trebuie să le plătească operatorii feroviari călătorilor a fost majorată la 190.000 de euro

Limita maximă a daunelor-interese pe care trebuie să le plătească operatorii feroviari pentru fiecare călător pe rețeaua căilor ferate din România a fost majorată la 190.000 de euro, potrivit unei Ordonanțe adoptate joi de Guvern, ce modifică OG nr.7/2005 pentru aprobarea Regulamentului privind transportul pe căile ferate din România.

„Prin Ordonanța adoptată de Guvern se armonizează legislația națională cu cea europeană, majorându-se limita maximă a echivalentului în lei a daunelor-interese pe care trebuie să le plătească operatorii feroviari, de la 75.000 euro la 190.000 euro, pentru fiecare călător pe rețeaua căilor ferate din România”, se arată într-un comunicat al biroului de presă al Executivului.

Potrivit Ordonanței 7/2005 pentru aprobarea Regulamentului de transport pe căile ferate din România, în cazul rănirii călătorilor, daunele-interese cuprind cheltuielile necesare, în special cele pentru tratament și pentru transport, și repararea prejudiciului cauzat fie prin incapacitatea de muncă totală sau parțială, fie prin sporirea trebuințelor.

În caz de deces al călătorului, daunele-interese cuprind cheltuielile necesare ca urmare a decesului, în special cele pentru transportul cadavrului, pentru înmormântare sau pentru incinerare. De asemenea, dacă, în urma decesului, rămân lipsite de susținător persoane față de care călătorul avea sau ar fi avut în viitor obligația de întreținere în virtutea legii, aceste persoane au dreptul să primească o indemnizație sau o rentă, după caz, pentru această pierdere. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata