Lionel Messi, cel mai bine plătit fotbalist din lume

Lionel Messi, fotbalistul Barcelonei, cu 74 de milioane de euro, domină în continuare topul mondial al veniturilor anuale ale vedetelor fotbalului, în timp ce Angel Di Maria (Paris Saint-Germain) este pe primul loc în Franţa, cu 24 de milioane de euro, potrivit unei anchete ce va apărea în numărul de marţi al revistei France Football, scrie AFP.

Messi, cu 74 de milioane de euro, cu 9 milioane mai mult decât în clasamentul precedent, îi devansează în continuare pe Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 67,4 milioane de euro, în creştere cu 13,4 milioane) şi pe Neymar (Barcelona, 43,5 milioane de euro, în creştere cu 7 milioane de euro). Acest trio fruntaş este neschimbat pentru al treilea an consecutiv.

France Football a luat în calcul salariile brute, înainte de cotizaţiile sociale şi de impozite, precum şi primele de meci, contractele de publicitate şi primele de instalare.

În Franţa, PSG face legea în continuare, cu 14 jucători în Top 20 hexagonal. Di Maria îi devansează pe coechipierii săi Thiago Silva (23 de milioane de euro, în scădere cu un milion) şi Zlatan Ibrahimovic (23 de milioane de euro, în urcare cu 8 milioane). Top 20 pentru Ligue 1 ţine cont doar de salarii şi de primele prevăzute în contracte, a indicat France Football.

„La antrenori, chiar demis, Jose Mourinho conduce clar (24 de milioane de euro) şi este urmat de Pep Guardiola şi Fabio Capello”, a prevăzut France Football într-un comunicat de presă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata